Személyi edző

Ez a 21. század egyik legnépszerűbb szakmája. Minden show-biznisz sztárnak van személyi edzője, és egyre népszerűbb, hogy átlagos emberek kezdenek vele dolgozni. Ennek az együttműködésnek köszönhetően biztosak vagyunk abban, hogy a gyakorlatokat megfelelően hajtják végre, ami minimálisra csökkenti a sérülések kockázatát.

A személyi edzők a fizikai gyakorlatok megválasztása mellett olyan menük elkészítésére is specializálódtak, amelyeket tanítványaik az erősítő edzések során valósítanak meg. Nagyon fontos, hogy az étrended elsősorban fehérjére épüljön, mivel könnyebben építhetsz izomtömeget. Aki szereti a sportot, az válhat személyi edzővé.

Vannak speciális iskolák, amelyek az ilyen személyzet oktatására specializálódtak. Speciális tanfolyamokat is végezhet, amelyek szintén arra szolgálnak, hogy felkészítsenek egy személyt erre a szakmára. Sokan választják ezt a pályát olyan tanulmányok elvégzésével, mint a testnevelés vagy a fizioterápia. Ezek a sporthoz közvetlenül kapcsolódó irányok, tehát az embernek már konkrét ismeretei vannak az emberi testről.

Egy fitt edző az Ön igényeinek

A személyi edző nagyszerű eszköz lehet a fitnesz világában. Az Ön igényeinek megfelelő edzésterv összeállításának részeként az edző segíthet Önnek a fittségi program különböző szempontjaiban. Segíthet a testmozgásban, a diétában és egyebekben. Rendkívül fontos a megfelelő forma a különböző mozgásformákhoz.

Érdemes tudnunk, hogyan mozog a testünk a különböző gyakorlatok során – mert ennek óriási hatása lehet az eredményekre. Például, amikor bicepszet csinál, a legjobb, ha erőfeszítéseit a bicepszre összpontosítja, növelve azok méretét, erejét és állóképességét. A túlzott testmozgás izom- vagy szalagszakadást okozhat, ami nagyon fájdalmas lehet, és potenciálisan megakadályozhatja fitneszcéljainak elérését.

Az edző pedig elmondja, hogyan hozhatja ki a legtöbb hasznot az edzésből. Egy személyi edző meg tudja mutatni a megfelelő mozdulatokat minden gyakorlathoz, és korrigálja a pozícióját, hogy tudja, hogyan folytassa az edzést. Éppen ezért igazán jó ötlet megtalálni a számodra megfelelő fitneszedzőt.

Szeretnénk egy azonos nemű fitnesz edzőt?

Minden fitneszközpont sokféle edzőterembe látogató helye, nem csak a testépítő edzőtermekről van szó, hanem a nők fitneszközpontjairól is. Minden fitneszközpont személyi edzést biztosít. Mindig is elválasztották a férfi és női személyi edzőket.

A nagy kérdés ezzel összefüggésben az, hogy a férfiak és a nők miért kerülik az ellenkező nemű magánképzést? És ez elég gyakran megtörténik. Először is, a legtöbb személyi edző bárkivel hajlandó dolgozni. Vannak, akik az időseket részesítik előnyben, mások vonzódnak a férfiakhoz, nőkhöz, gyerekekhez vagy éppen a sportolókhoz. Néhány idősebb nő azonban kerüli a férfi személyi edzőket, mert azok nem teljesen kényelmesek.

Egyes nők a férfi edzőt „arrogáns” típusnak tartják. A legtöbb nő azért keres fitneszedzőt, mert úgy gondolja, hogy jobban megérti őket. De akkor lehet, hogy egy férfi fitneszedző nem érti, és felteszi a kérdést: Ön szerint nem elégséges a sok éves tapasztalatom és tudásom? Gondolkodj ezen.