Milyen tömegkiegészítőket érdemes használni?

Az izomtömeg növelése az egyik leggyakoribb és alapvető edzéscél. Érdemes tehát tudni, hogy mely tápanyagok és étrend-kiegészítők segítik a kívánt cél elérését. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a táplálékkiegészítés, az étrend és az edzés mellett a harmadik kulcsfontosságú összetevő, amely segít maximalizálni az izomtömeg első két építőkövének hatását. Ráadásul ebben az esetben rendkívül hasznos lehet, köszönhetően a könnyű kalóriatöbblet létrehozásának. Ezért érdemes megnézni, hogy a tömegkiegészítők közül melyik lesz a leghasznosabb.

Mass kondicionáló? – válasszon erősítőt

A Gainer már évek óta az egyik leggyakoribb választás a tömegkiegészítők között. Többféle szénhidrát-fehérje kiegészítő. Az különbözteti meg őket, hogy mennyi fehérjét tartalmaznak. A leggyakoribbak azok, amelyek 10-50% fehérjét tartalmaznak, és 10%-onként (10, 20, 30 …) vannak besorolva. Másrészt a szénhidrátok a legelterjedtebb anyagok a gainer összetételében, és érdekes módon egyszerű és összetett cukrok formájában vannak.

A Gainers gyakran más kiegészítőket is tartalmaz, de ezek meglehetősen kis mennyiségek. Megtalálható tömegkiegészítők glutaminnal, elágazó láncú aminosavakkal (BCAA) és zsírokkal. Mindez azt jelenti, hogy a gainer lehetővé teszi értékes kalóriatöbblet felépítését, megfelelően táplálva az izmokat. Ezért tökéletes edzés utáni pótlásra, mind az izmok edzéshez szükséges megfelelő energiával való ellátása, mind az edzés utáni regeneráció céljából.

Ha tömegkondicionálót választunk magunknak, érdemes figyelembe venni a saját helyzetünket. Vegye figyelembe egészségi állapotát, kezdő súlyát, edzési célját stb. Akkor könnyebb lesz kiválasztani a legmegfelelőbb tömegnövelőt. Ugyanakkor az is nagyon fontos, hogy egyszerűen legyen és tudjunk választani. Ilyenkor érdemes odafigyelni az SFD áruházra, mely számos különféle típusú tömegkiegészítőt kínál, melyeket szabadon a saját helyzetedhez igazíthatsz a hatások minél hatékonyabb maximalizálása érdekében.

Milyen egyéb tömegkiegészítőket érdemes szedni?

Érdemes azonban emlékezni arra, hogy a gainer nem az egyetlen tömegkiegészítő, amely lehetővé teszi a kívánt edzési cél elérését. A kiegészítésről szóló döntés az adott helyzettől függ. Érdemes tehát odafigyelni más tápanyagokra és étrend-kiegészítőkre is, amelyek szintén sikeresen építik az izomtömeget. Mi kerülhet bele?

  • A kreatin az egyik legjobban tanulmányozott étrend-kiegészítő, ezért hatása tudományosan bizonyított. Sokféle típusa létezik, de úgy vélik, hogy a monohidrát a leginkább tanulmányozott, ezért lehet a leghatékonyabb.
  • BCAA – elágazó láncú aminosavakat tartalmaznak, amelyek egy fehérjét alkotnak. Leginkább az izmokban találhatók, és építőköveik. A tejsavófehérjéhez képest egyszerűbb forma gyorsabb felszabadulást tesz lehetővé a szervezetben, ezért a legjobb, ha röviddel edzés előtt vagy után szedjük a BCAA-kat.
  • Fehérje-kiegészítők – ezek hasonlíthatók a gainerhez, de ebben az esetben a készítmény nagy részét fehérje (általában tejsavó) veszi fel. Vannak 100%-os összetételű tápanyagok, de a legnépszerűbbek valamivel kisebb mennyiségben tartalmazzák, és magát a készítményt általában szénhidráttal egészítik ki, akár 20%-ig.

Ha a megfelelő tömegkondicionálót keresed magadnak, érdemes betérni az SFD üzletébe. Ott minden olyan tápanyagot és étrend-kiegészítőt megtalál, ami nem csak a fizikailag aktív embereknek, hanem azoknak is hasznos lehet, akik nem sportolnak rendszeresen.