Mi az a gainer és érdemes-e használni?

A Gainer a fizikailag aktív embereknek szánt étrend-kiegészítők között folyamatosan népszerűbb, és egyre gyakrabban használják olyanok, akik nem végeznek semmilyen tevékenységet, de hízni szeretnének. Ez annak a tulajdonságainak köszönhető, amely lehetővé teszi a megfelelő kalóriatöbblet kialakítását az étrendben, még akkor is, ha ezt a klasszikus diétának köszönhetően nehéz volt elérni. A Gainer könnyen hígítható tejben vagy vízben, és bárhol, bármilyen formában gyorsan elfogyasztható. Érdemes tehát közelebbről is szemügyre venni, mert még mindig gyakran figyelmen kívül hagyják, még akkor is, ha valóban segíthetne az edzéscél elérésében.

Tömegkiegészítők – mi az a gainer?

A Gainer valójában egy szénhidrát- és fehérje-kiegészítő, amely egyszerű és összetett cukrokat is tartalmaz. Rajtuk kívül a gainerben találunk fehérjét, amely a kondicionáló összetételében a második legbőségesebb tápanyag lesz. Ezután a gainert gyakran kiegészítik olyan anyagokkal, mint a glutamin, elágazó láncú aminosavak (BCAA), zsírok (de kis mennyiségben) stb.

A gainer tehát mindenféle anyagot tartalmaz, amelyek könnyen elősegítik a kalóriatöbblet kialakítását az étrendben. Ez a fajta kondicionáló elsősorban azoknak az embereknek szól, akik izomtömeget szeretnének építeni. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a gainer lehetővé teszi az izomglikogén újjáépítését, amely szükséges az intenzív izommunkához edzés közben.

Az összetételükben lévő fehérje mennyiségétől függően többféle ömlesztett tápanyag létezik. Leggyakrabban olyan tömegnövelőkkel találkozhat, amelyek 10-50% fehérjét tartalmaznak. Ha egy gainerhez szeretnél nyúlni, érdemes odafigyelni az SFD bolt kínálatára, ahol többféle összetételű tömegtápanyagok széles választéka található. Így a kondicionálót saját edzéstervéhez és céljához igazíthatja.

Érdemes tömeges kiegészítőket használni?

A kiegészítés megkezdése mindig egyedi, tényleges igényekkel igazolható döntés legyen. Ezért az olyan étrend-kiegészítőket, mint a gainer, elsősorban ektomorfoknak (azoknak, akiknek problémáik vannak a testtömeg növelésével) ajánljuk. Az így felépített értékes kalóriatöbbletnek lehetővé kell tennie számukra, hogy gyorsan észrevegyék a hatásokat. Azonban mindig a legjobb, ha először orvoshoz fordul bármilyen egészségügyi problémával kapcsolatban.

A gainer azonban nagyszerű lesz az egészséges emberek számára, akik nem képesek kalóriatöbbletet felépíteni a klasszikus étrenddel. Ezután könnyedén szedhet étrend-kiegészítőket az edzés körüli kiegészítésként, megfelelően táplálva az izmokat és az egész testet. Az elégetett kalóriák felesleggel történő pótlásával gyorsan hízhat, különösen izomtömeget.

A tápanyagok minősége azonban mindig felmerül, és ez a nyereségeseknél is így van. Az abszolút alap az, hogy a hivatalos forgalmazásból származókat használjuk, mert ezeket az eladás előtt tesztelni kellett, és így biztos lehetsz az összetételükben. Érdemes tehát odafigyelni például az SFD áruház kínálatára, melyben a tömeges táplálékkiegészítők széles választéka található, valamint sok más étrend-kiegészítő és tápanyag is segíti a kívánt edzéscél elérését.