Érdemes edzés előtti kiegészítőket használni?

Az edzés előtti edzések arra szolgálnak, hogy a testünket az edzés során hatékonyabb működésre ösztönözzék. A fáradtságérzet megfelelő alvásidő, diéta és étkezési órák mellett is jelentkezhet. Ilyen helyzetekben problémás lehet az edzőterembe járás, a testmozgás túl hosszú késleltetése pedig kizökkentheti a szervezetet a korábban kialakult ritmusból és megfoszthatja a hatásoktól. Ilyen helyzetekben alkalmaznak edzés előtti kiegészítőket. Nekik köszönhetően egy adag energiát kap, amely lehetővé teszi, hogy akár intenzív edzést is végezzen. Nem tagadható azonban, hogy ez nem egy „ingyenes” bónusz, amelyet minden nap fel lehet használni. Ezért érdemes alaposabban szemügyre venni az edzés előtti edzéseket, és azt, hogy mi kapcsolódik a használatukhoz.

Miből állnak az edzés előtti kiegészítők?

Az edzés előtti edzéseket úgy tervezték, hogy serkentsék és támogassák a gyakran intenzív fizikai erőfeszítést, még akkor is, ha nagyon fáradt. Ez már lehetővé teszi, hogy összpontosítson arra, mi lesz az összetételükben. Bár az edzés előtti étrend-kiegészítők különféle típusai nagyon eltérő tápanyag-összetételűek lehetnek, vannak olyanok, amelyek a leggyakoribbak. Ezek elsősorban a következők lesznek:

  • koffein,
  • taurin
  • béta-alanin,
  • kreatin,
  • arginin,
  • citrullin,
  • BCAA.

Természetesen ezek csak példák, és maguk is sokkal több anyag létezik. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az edzés előtti időszak nem biztos, hogy biztosítja például a megfelelő napi kreatin mennyiséget, ezért lehetőség van ennek a kiegészítésnek a külön-külön történő kiegészítésére. Az SFD üzletben mindenféle tápanyagot és étrend-kiegészítőt vásárolhat a legmagasabb minőségben, amelyek segítenek pótolni a különféle tápanyagok legnagyobb hiányait is.

Milyen előnyei vannak az edzés előtti használatnak?

Az edzés előtti edzés nagyon hasznos tápanyag lehet, különösen akkor, ha sok a felelősséged, a fáradtság természetesen megjelenhet, és mégis szeretnél erőt adni egy alapos edzéshez. Tehát mit nyerünk pontosan az edzés előtti edzéssel, amikor a szervezet kimerült?

  • Agitáció – a legalapvetőbb előny. Érdemes azonban megjegyezni, hogy magán a stimuláción kívül az edzés előtti edzés lehetővé teszi az edzésből adódó fáradtság elhalasztását is.
  • Erőnövelő – az edzés előtti kiegészítők meglehetősen nagy része kreatint és citrullint tartalmaz. Ők felelősek az ATP (energiahordozó) molekulák mennyiségének növeléséért az izmokban, aminek köszönhetően nemhogy nem érezzük magunkat fáradtnak edzés közben, de megfelelően hatékonyan tudunk edzeni.
  • Az értelme az ún izompumpa – az edzés előtti edzéseknek köszönhetően sokan nagyon kívánatos érzést érnek el az ún „Szivattyúk”. A szervezet szöveteinek intenzív vérellátásából áll, melynek köszönhetően az izmok vizuálisan nagyobbak lesznek, és javul az izomérzet, és hatékonyabban lehet edzeni.

Természetesen az edzés előtti edzések használata sem hibátlan. A fáradtság hiánya és az intenzív edzés eredményessége miatt a szervezet túledzett, alvászavarokat okozhat, sőt „függővé” válhat az ilyen típusú tápanyagoktól.

Ez azonban csak akkor lehetséges, ha nem tartják be a gyártó ajánlásait. Ráadásul ez a fajta termék (például edzés előtti) nem lehet az étrend állandó része, hanem eseti jelleggel kell használni. Így mellékhatások nélkül élvezheti majd használatuk előnyeit.

Maga az edzés előtti edzés minősége és a forrás, ahonnan származik, szintén nagyon fontos. A tápanyagok és étrend-kiegészítők hivatalos forgalmazásból történő vásárlásával biztos lehetsz azok összetételében, és a gyártói ajánlások betartása is biztonságot ad. Emiatt érdemes odafigyelni például az SFD áruház kínálatára, ahol különféle típusú edzés előtti táplálékkiegészítőket találhatunk, és maga a márka már évek óta jó hírnevet szerzett a piacon, ami bevált. forrás.