Hogyan működnek a zsírégetők?

A zsírégetőket bizonyos fokú bizonytalanság övezi, különösen a laikusok az étrend-kiegészítőkkel és tápanyagokkal kapcsolatban. Hiszen a fitnesziparban meglehetősen népszerűek, így érdemes tudni, hogyan működnek egyáltalán, és valóban érdemes-e használni őket.

Zsírégetők – miből állnak?

A zsírégetők alapvetően sok élelmiszerben megtalálható természetes összetevőkből állnak. Leggyakrabban olyan anyagokat találhat, mint a zöld tea, a guarana, a bors, a keserű narancs és a koffein kivonata. Ezek mindegyike, ha kombinálják, a termogenezis elvein működik. Az emberi testhőmérséklet emelésével felgyorsítják a felesleges kalóriák, azaz a felesleges mennyiségű zsírszövet elégetésének folyamatát.

Kiegészítés edzés előtt a fokozott hatás érdekében

Sőt, a zsírégetők összetételüknél fogva kiválóan alkalmasak edzés előtti fogyasztásra. Ez annak köszönhető, hogy többek között A koffein serkentően hat a szervezetre, ennek köszönhetően a test több energiával rendelkezik edzés közben, és nem érez fáradtságot. Mindez oda vezet, hogy a szervezet a normál körülményeknél intenzívebb edzést képes elviselni, és így több kalóriát is éget el. Tehát az ilyen típusú kiegészítők neve – „zsírégetők” – a legpontosabb.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy mindenféle kiegészítőt és tápanyagot csak hivatalos forrásból vásároljunk. Ellenkező esetben saját testét teszi ki az egészségére káros anyagok lehetséges hatásainak. Ez annak köszönhető, hogy csak a hivatalosan forgalmazott termékeket tesztelik megfelelően, és összetételüket tesztekkel igazolják a forgalomba hozatal előtt.

A sok éve a piacon működő SFD üzletben széles kínálattal találkozhatunk többek között a bevált zsírégetők, és sokszínűségük lehetővé teszi, hogy mindenki kiválaszthassa a számára legmegfelelőbb tápanyag összetételét.

Biztonságosak a zsírégetők az egészségre?

A zsírégetők, mint minden más étrend-kiegészítő és tápanyag, teljesen biztonságosak az egészségre. Szedni kell azonban a gyártó ajánlásai szerint és indokolt esetben, ami pl. edzési céllal, diétával, edzési egységekkel stb. kapcsolatos. A táplálékkiegészítést szigorúan az étrendhez és edzéshez kell igazítani.

Ráadásul a zsírégetők nem ajánlottak szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek, ami a hatásuk sajátosságából adódik. Mint minden más terméknek, a zsírégetőknek is van egy bizonyos célcsoportja és egy csoportja, akiknek nem szabad szedniük. Ez csak azt hangsúlyozza, hogy a pótlás megkezdése előtt mindig érdemes orvoshoz vagy dietetikushoz fordulni, hogy ne károsítsuk szervezetünket az adott helyzetben nem megfelelő tápanyagok vagy étrend-kiegészítők szedésével.

Az étrend-kiegészítők és tápanyagok esetében azonban mindig a származásuk az alapvető kérdés. Éppen ezért mindig ajánlott csak olyan bevizsgált étrend-kiegészítőket és tápanyagokat használni, amelyek hivatalos boltokból, cégektől származnak, mint pl. SFD. A cég áruházában különféle tápanyagok és étrend-kiegészítők találhatók, amelyek segítenek az edzés és a diéta biztonságos módon történő maximalizálásában.