Kiegészítők szerepe az étrendben

Természetesen mindannyian találkoztunk különféle étrend-kiegészítők és sporttáplálkozási reklámokkal. Talán még akkor is használta őket, ha már egy ideje edzőteremben edzett, vagy bármilyen más sportot űz. Az étrend-kiegészítők segítenek az izomtömeg növelésében és a testzsír csökkentésében.

Érdemes észben tartani, hogy minden termék vásárlása előtt legalább minimális ismereteket szerezzünk be róla, mert minden kondicionálót a képzési előfeltevéseinknek megfelelően kell kiválasztani. A táplálékkiegészítés csak az étrend kiegészítése, amelyet a rendszeresen sportoló embereknek jól be kell tartaniuk.

A tápanyagoknak köszönhetően sokkal gyorsabb ütemben érhetsz el jobb eredményeket. Emellett javíthatja a szervezet hatékonyságát, és mindenekelőtt támogathatja szervezetünk regenerálódását nehéz edzések esetén. Érdemes érdeklődni a táplálékpótlás témája iránt, különösen akkor, ha a fizikai munkát a rendszeres edzőterem- vagy fitneszklub-látogatással szeretnénk összekapcsolni.

Tudjon meg többet a kiegészítőkről

A lengyel felnőttek több mint fele rendszeresen szed vitaminokat és étrend-kiegészítőket, például C-vitamint és halolajat. A legtöbben azt mondják, hogy biztonsági hálóként használják, hogy kompenzálják az optimális étrend hiányát. Tudta-e, hogy a legtöbb vitamin-kiegészítő, nem csak a raktári boltok és gyógyszertári láncok, hanem a drága márkák termékei is, szintetikus vitaminok, és nem minden tápanyag?

Megnézted már az étrend-kiegészítőid összetevőlistáját? Tartalmaznak-e egészségre ártalmas adalékokat, töltőanyagokat? Mi a helyzet a halolaj-kiegészítőkkel? Honnan tudod, hogy már nem oxidálódnak az extrakciós folyamat során, vagy nem szennyeződnek nehézfémekkel és PCB-kkel? Ezért alaposabban meg kell vizsgálnia, hogy az étrend-kiegészítők sokkal jobbak-e, mint a szintetikus vitaminok. Ismernie kell a multivitamin-kiegészítő kiválasztására vonatkozó ajánlásokat is, és végül mire kell figyelnie a kiegészítők vásárlásakor. A teljes értékű élelmiszerekből és koncentrált vitaminokból készült étrend-kiegészítők lesznek a legjobbak.

Táplálék-kiegészítők

Mindenféle étrend-kiegészítő sok vita tárgya, annyi támogatójuk és ellenzőjük van. Már maga az elgondolás is helyes volt ezeknek a készítményeknek az elkészítésének, mert az volt a céljuk, hogy pótolják a vitaminok és egyéb tápanyagok hiányát, ha a napi szükségletet nem elégítik ki élelmiszerek.

Sajnos eljött az idő, amikor a gyártók csalnak, és az étrend-kiegészítők ahelyett, hogy segítenének nekik, komoly károkat okozhatnak. A legbiztonságosabb a gyógyszertárakban vásárolni. Tévedés azt állítani, hogy a kiegészítők segíthetik a kezelést. Nem rendelkeznek megfelelő gyógyító tulajdonságokkal.

Sokan sajnos elfelejtik, hogy az étrend-kiegészítők az egészséges és kiegyensúlyozott étrend lehetséges kiegészítői legyenek, azt abszolút nem helyettesíthetik, mert a vitaminok és ásványi anyagok sokkal jobban felszívódnak, ha élelmiszerből származnak, nem pedig vegyi úton előállított mesterséges anyagokból. Nem kell mindenkinek bevennie őket. Ezt a döntést meg kell beszélnie háziorvosával.