Hogyan motiváld magad az edzésre?

Szeretnél gyakorolni, tudod, hogy ez egészséges a testednek, jót tesz az alakodnak, de nem találsz elég motivációt ahhoz, hogy ténylegesen gyakorolj, és ne csak a nagy terveidről beszélj? Sok embernek van hasonló problémája. Sajnos ezt az erőt, a mozgáshoz szükséges energiát nagyon nehéz lehet megtalálni. Sokan hónapokig próbálkoznak, de nem érik el a hatást.

Nehéz egyértelműen megmondani, hogy melyik motivációs módszer hozza a legjobb eredményt. Egyrészt motiváló, másrészt teljesen demotiváló tud lenni mások hatásainak láttán, mert elkezdjük borzasztóan negatívan érzékelni magunkat, és meg vagyunk győződve arról, hogy ez ellen nem lehet mit tenni.

Sokan támogatják azt az elméletet, hogy a másik ember a legjobb motiváló. A cél kitűzése önmagában is meghozhatja az eredményt, de ha a szomszédban van, aki még elszántabb, akkor nem lesz nagy gondunk, hogy időt találjunk a mozgásra. Csak fog. A diétát és a testmozgást jó egy hozzád közel állóval kezdeni, mert akkor minden kísértés megszűnik, ugyanis mindkét fél kerül bizonyos termékeket, szokásokat.

Segíthet a gyakorlat a hátfájáson?

Elege van a hátfájásból, és úgy tűnik, hogy senki sem érti a fájdalmakat, mélyen tévedsz, mert a hátfájdalmak sok embert érintenek, és korunk csapása. Számítógép előtti ülés, kényelmetlen ágy, rossz testtartás, fizikai munka vagy sérülések – ezek a hátfájás leggyakoribb okai. Sokan azért használják a masszázst, mert nálunk az tűnik a leghatékonyabbnak, de a masszázson kívül vannak olyan gyakorlatok is, amelyek nagyon hasznosak lehetnek.

Természetesen nem minden gyakorlat csillapítja fájdalmainkat, de vannak speciális gyakorlatsorok, amelyek oktatói felügyelet mellett végezve enyhülést hozhatnak a hátfájásunkra.

Ne feledkezzünk meg a jógáról és a pilatesről sem. Ezek meglehetősen csendes gyakorlatok, amelyek lehetővé teszik, hogy javítsuk állapotunkat és csillapítsuk a különféle fájdalmakat. A jóga különösen ajánlott, mivel emellett lehetővé teszi a test megnyugtatását.

Néha azonban nem segítenek örökké, sőt, árthatnak is, ezért mielőtt elkezdenénk az edzést, mindenképpen konzultáljunk orvossal, edzővel. Nem szabad elfelejtenünk, hogy fontos a gyakorlatok helyes végrehajtása. A rossz pozíció nagyon megterhelő lehet gerincünk számára.

Otthon is lehet hatékonyan edzeni?

Az idő vagy a megfelelő felszerelés hiányával való feddés a leggyakoribb kifogás az edzés mellőzésére. Ahhoz azonban, hogy jobbá váljon életmódja és alakja, nincs szüksége otthoni edzőteremre vagy hosszú szabad órákra.

Egy jó edzést otthon is el lehet végezni. Az edzőterembe való csatlakozás nem kötelező. Az interneten megtalálható, kész edzésprogramok segítenek a legjobban a saját lakásban történő edzésben. Megnézhetjük híres edzők sorozatait és gyakorolhatunk velük. Sok edzéshez csak egy szőnyegre és az akaratodra van szükséged. Egyáltalán nincs szükség olyan felszerelésekre, mint a súlyzók, edzőlabdák vagy speciális felszerelések. Ennek az edzéstípusnak óriási előnye az ára, vagy inkább a hiánya, mert az edzésvideók túlnyomó többsége ingyenes.

Ahhoz, hogy szépnek tűnjön és egészségesnek érezze magát, nincs szüksége pénzre és sok szabadidőre. A számítógép és természetesen a saját testünk segítségével kevesebb mint egy óra alatt jó edzést végzünk.