Hogyan motiváld magad az edzésre?

A fizikai edzés kétségtelenül hatalmas erőfeszítéssel jár. Ezért sok ember, aki természeténél fogva lustább, nem szívesen vesz részt semmilyen fizikai tevékenységben. Hogyan motiváld magad az edzésre? Hogyan változtassuk meg hatékonyan megjelenésünket? Kiderült, hogy ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.

Főleg, ha sok fölösleges kilóval küszködünk, nehéz lehet a motiváció a mozgásra, de szükséges, ha pozitív eredményeket szeretnénk elérni. Sok ember számára a hatékony motiváció a határozott cél kitűzése: lehet például bizonyos kiló leadása.

Majd szisztematikus mozgással, diétával időről időre lemérhetjük magunkat, és lépésről lépésre törekedhetünk a kitűzött célra. Jó motivációnak számítanak azok a képek is, akik már átestek egyfajta metamorfózison, és petyhüdt izmaikat gyönyörűen megformált testté varázsolták. Ilyen motivációt mindenkinek magának kell megtalálnia, mert minden ember más és más is motiválhat bennünket a cselekvésre.

Gyakorlatok a mellkasra otthon

Semmi sem nehéz annak, aki akarja – tartja a mondás. Ez az élet minden területére vonatkozik, még a sportra is. Ahhoz, hogy izmos alakod és jó kondíciód legyen, nem kell elhagynod a házat. Számos edzésterv létezik, amelyeket otthon is követhet. Az otthoni gyakorlatok nagyon népszerűek. Itt azonban már az elején meg kell határoznia az ilyen képzés célját.

Az edzés az általános edzettséget, az állóképességet vagy a tömeg növelését szolgálja? Az otthoni mellkasi gyakorlatok elsősorban fekvőtámaszokhoz kapcsolódnak. Természetesen ez az egyik legjobb gyakorlat a kar és a gyomor izmait is edzeni. Az edzőteremben is szerepeljenek az edzéstervben (ott nagyon megfeledkezik róla).

Ha a hatékonyság és az erőnlét javítását tervezzük, akkor rekordokat dönthetünk fekvenyomásban. Ha azonban szivattyúzással szeretnénk tömeget építeni, akkor gondolnunk kell a terhelés növelésére (ballasztos hátizsákot feltételezve). Az otthoni mellkas edzés hetente legfeljebb 3 alkalommal végezhető. Ha van felszerelésünk, érdemes beiktatni a gyakorlatokat paddal, súlyzókkal, súlyzóval.

Tricepsz gyakorlatok

Bicepsz, mellkas és hát – ezek a leggyakrabban ismételt szlogenek a kevésbé tájékozott testépítők körében. Valójában ez az egyik legnagyobb izomcsoport, amelyet fel kell venni az edzéstervbe. Azonban emlékeznie kell, és mindenekelőtt tudnia kell más, ugyanolyan fontos izmokról.

A tricepsz egy ilyen izom. Ha nagy karizmokat akarunk, a bicepsz önmagában nem elég. A kar majdnem 2/3-a tricepsz. Az edzése nagyon fontos, és csak néhány egyszerű gyakorlatra van szüksége. Emellett a tricepsz sok más gyakorlattal is működik, beleértve a fekvőtámaszokat is. Az erős tricepsz az alapja a későbbi nagy terhelésű gyakorlatoknak.

A tricepsz stabilizátorként működik. A tricepszen egy időben kell dolgozni, mint a bicepszen. Amikor a bicepszet gyakoroljuk, a tricepsz megnyúlik és fordítva. A tricepszre a legjobb gyakorlat a karok kiegyenesítése a felső szíjtárcsára szerelt kötéllel, a karok kiegyenesítése súlyzóval a padon fekve (a homlok fölött), vagy a fekvőtámaszok szűk térközben.