Hogyan lehet megcsalni az étvágyat – tippek gyakornokoknak.

A testmozgás egyik motivációja számunkra minden bizonnyal a felesleges zsírégetés vágya. Néha azonban a mozgás önmagában nem elég, főleg ha az étel gyönyörű illata csábít, azt eszünk, amit nem szabad. Ha azonban napközben vagy edzés után éhesek vagyunk, becsaphatjuk szervezetünket.

Egy pohár víz megivása az első és legegyszerűbb módszer a gyomrunk becsapására. Ehetünk valami könnyű ételt is, ami energiával látja el szervezetünket, például egy energiaszeletet. Ha az izomszövet fejlődését gyorsító, fehérjében gazdag sport kiegészítőkhöz nyúlunk, olyanokat választhatunk, amelyek további étvágycsökkentő hatást fejtenek ki.

Szervezetünk megkapja a működéshez és az edzéshez szükséges összetevők keverékét, és ezzel egyidejűleg leküzdődik az igény, hogy valami nehezebbet együnk. Amikor a sport több, mint néhány havonta végzett tevékenység, támogassuk szervezetünket az adott szakág által megkövetelt erőfeszítésben. Konzultáljon edzőjével vagy dietetikusával, hogyan tervezze meg étrendjét az egészséges és hatékony testmozgás érdekében!

A kiegyensúlyozott táplálkozás minden edzésnap alapja

Ha szabadidődben szereted tested mozgásra késztetni, úszni, futni vagy néhány súlyzót emelni az edzőteremben, akkor érdemes egy megfelelő menüt kialakítani. Az élelmiszerek, a sportkiegészítők vagy a vitaminkomplexumok előnyeinek áttekintése segíthet az edzések hatékonyságának növelésében.

A profi sportolók számára speciális étlapokat dolgoznak ki, amelyek biztosítják a szervezet edzettségének biztosításához szükséges alapanyagokat. Ha hobbiból sportol is, akkor is kihasználhatja a rekordokat döntögetők trükkjeit. Először is, derítse ki, hogy mennyi az egyéni vitamin- és ásványianyag-szükséglete – ez az edzés intenzitásától függően változhat.

Ne felejtsük el, hogy az izmok alapvető építőköve a fehérje. Ha törődik erejük és alakformálásunk fejlesztésével, a tejsavót vagy kazeint tartalmazó étrend-kiegészítők hasznosak lehetnek. A megfelelő étrend összeállítása után a testmozgás könnyebbé és hatékonyabbá válik!

Az edzés utáni rúd energiát ad!

Könnyű, de tápláló étkezésre vágyik edzés után? Válasszon energiaszeleteket, amelyek nagyszerűek futás után, edzőteremben vagy természeti kiránduláson. Fő összetevőjük – a gabonafélék – nagy mennyiségű fehérje-, foszfor-, cink-, kalcium-, kálium- és B-vitamin forrása.Egy energiaszelet edzés utáni elfogyasztásával lehetőséget adunk szervezetünknek a regenerálódásra és az ahhoz szükséges elemek pótlására. megfelelő működés.

A rúdban található fehérje az izomtömeg növekedését is fokozza, aminek köszönhetően gyorsabban észrevesszük munkánk hatásait. Aszalt gyümölcsök és diófélék, amelyek gazdagítják a szeletek ízét, szintén vitaminforrás. Kísérletezhet a bárban minden nap más étrend-kiegészítővel, amely kiegyensúlyozott étrendet biztosít szervezetének.

Ha pedig könnyű ellátást szeretne egy kiránduláshoz, hogy megkönnyítse felszerelését, az energiarudak a legjobb választás – erdei kempingezéshez vagy hegyi kiránduláshoz. Az energiatermékek alacsony zsírtartalmúak, így nem kell aggódnia a felesleges kalóriák miatt. Az energiarúd erőt ad, nem kilókat!