Egészséges és gyors fogyás

Mindenki tudja, milyen fontosak a zöldségek a fogyás és az egészséges táplálkozás során. Főzve, sütve, nyersen, párolva, adalékanyaggal és anélkül – bármilyen formában érdemes fogyasztani. Nagyon jó ízűek, alacsony kalóriatartalmúak és sok vitamint, ásványi anyagot és egyéb tápértéket tartalmaznak. A zöldségek gazdag rostforrások is, amelyek segítik az anyagcserét és a belek munkáját.

Van egy zöldségdiéta, ahol [mindössze három nap alatt!] Akár 4 kilót is leadhatsz. A diéta alatt csak zöldségféléket szabad enni változatos formában, lehet nyersen vagy főzve, vagy turmixok, gyümölcslevek formájában. Saláták, saláták, frissen, fűszerekkel – bármilyen formában finomak lesznek.

A diéta elősegíti a karcsúsítást és a szervezet tisztítását. Eltávolítja a méreganyagokat és a szennyeződéseket, így már három nap után érezhető a különbség. Az orvossal folytatott konzultációt követően követheti a diétát, mert sok fontos összetevőt – zsírokat, gabonából származó szénhidrátokat és fehérjéket – kihagy. A zöldségek egészségesek, de nem lehetnek a hosszú távú étrend egyetlen összetevője.

Anorexia és bulimia – egészséget romboló rendellenességek

A karcsú testre és a szép alakra való törekvés egyesek számára nem csak diétával vagy testmozgással ér véget. Sokan nem tudnak megbirkózni a nyomással vagy az eredménytelenséggel, és sokan szeretnének egyre vékonyabbak lenni. Emiatt egyre több embernél alakul ki étkezési zavar – anorexia vagy bulimia. A betegségek minden korú és nemű embert érintenek, de a tinédzserek a legsebezhetőbbek.

Meg akarnak felelni az újságmodelleknek, és mindenáron hozzájuk hasonlítanak. Az evés már nem élvezet vagy természetes tevékenység számukra, hanem kényszer, amely alávetette őket a tökéletességnek. Bár ezek a betegségek különbözőek, mindkettő súlyos mellékhatásokkal járhat, és gyakran kórházi kezelést igényel.

Az anorexia és a bulimia miatt a szervezet nem kapja meg az alapvető tápanyagokat (szénhidrátokat, fehérjéket, zsírokat), valamint vitaminokat és ásványi anyagokat. Emiatt az egész test megbetegszik, ami nemcsak a megjelenésre, hanem mindenekelőtt az egészségre – testi és lelki – is kihat.

Téli egészség

Télen az immunitásunkat próbára teszik. Ezért érdemes az egész családdal sétálni, hogy megerősödjön. Mindez azt jelenti, hogy látni fogja, milyen pozitív hatással lesz ránk.

Ugyanakkor emlékeznünk kell arra is, hogy mindennek ellenére elgondolkodhatunk azokon a lehetőségeken is, amelyek éppen elérhetőek. Igaz, télen lehet sétálni, ami valamilyen módon megnehezít minket, és egyben sokkal ellenállóbbá tesz minket a betegségekkel szemben.

Télen sokan megbetegednek, ezért érdemes folyamatosan kimenni a szabadba, hogy hűvösebb levegővel érintkezzenek, és ezzel együtt erősítsék a szervezetet. Így hatékonyan védekezhet az influenza és más veszélyes betegségek ellen. Érdemes megjegyezni és a gyakorlatba átültetni. Hamarosan meglátjuk, mennyire lesz pontos és segít az egészség magas szinten tartásában.