Egészséges életmód – ez minden helyzetben lehetséges

Néha elgondolkodhatunk azon, hogy mit jelent az, aki azt mondja magáról, hogy egészséges életmódot folytat. Biztos mindenkinek más jut eszébe. Például egy vegán soha nem fogja egészséges életmódot folytató embernek tekinteni a húsevőt.

A vegánok számára az élelmiszerekhez, az állatokhoz való etikus hozzáállást is jelenti. Nevezhetünk-e egy olyan embert, aki minden hétvégén alkoholt fogyaszt egy egészséges életmódot folytató személynek? Mi van azzal az emberrel, aki hetente legalább egyszer falatozóban eszik, ott szénsavas italokat iszik, és a legrosszabb minőségű zsírral teli ételeket eszik? Nos, hát. Ahány ember, annyi vélemény.

Az egészséges életmódhoz természetesen hozzátartozik a megfelelő étrend és a testmozgás, azaz a testmozgás. Azonban valami más is ugyanolyan fontos. Feszültség. Ha túl sok a stressz az életünkben, akkor a testmozgással és a diétával kapcsolatos erőfeszítéseink hasztalanok lesznek. A kutatások azt mutatják, hogy a túlzott stressz mennyire károsítja az egészségünket. Természetesen egy kis mozgósító stressz nem árt, de nem rombolhatja le egészségünket és nem teheti tönkre az életünket.

Az egészséges táplálkozás

Aki életében valamilyen átalakuláson ment keresztül, az jól tudja az egészséges táplálkozás fontosságát. Sok ember számára az volt az impulzus, hogy e tekintetben megváltoztassák az életüket, például a kórházba tett látogatás a sürgősségi osztályon.

Lehet, hogy valaki egész életében elhanyagolta az egészségét, nem törődött vele. Egy ponton azonban a test eleget mondott. Ez már nem mehet így tovább. Nincs több zsíros étel. Ne igyon minden nap édes, szénsavas italokat. Nincs többé rendszertelen étkezés és rendszertelen életmód. És egy ilyen személy a kórházi látogatás hatására megváltoztatta az életét, és egyik napról a másikra felhagyott rossz szokásaival.

Mondhatni: újjászületett. Sok ilyen ember van, és szívesen megosztják történeteiket az online fórumokon. Jó, hogy időben reagáltak és változtattak az étrendjükön, bevezették életükbe a mozgást, ami eddig a kanapé és a tévé körül forgott. Soha nem késő változtatni, de… Néha már késő. Ha elhanyagoltságunk szívinfarktussal végződik, előfordulhat, hogy már nincs esélyünk a fejlődésre és a megtérésre.

Egészséges ételek

Amikor ápolod az alakod, gondosan válogatod meg az összetevőket, hogy a szervezetet megfelelő adag vitaminnal és ásványianyaggal láthasd el, és egyben korlátozd a nem kívánt összetevőket. Fogadjon koktélokra. Nem kalóriatartalmúak, de finomak, színesek és tele vannak vitaminokkal. Friss gyümölcsből és zöldségből készült, fűszernövényekkel ízesítve, helyettesíthetik az ebédet vagy a délutáni teát.

Néhány recept biztosan változatosabbá teszi étlapunkat. Minden adag hozzávetőlegesen 225 kalóriát tartalmaz, és a felhasznált összetevőkből két személyre koktél készül. Az első javaslat az uborka és a kivi kombinációja. Keverj össze 2 kivit egy közepes, hámozott uborkával, egy avokádó felével és néhány teáskanál napraforgómaggal. Adjunk hozzá egy teáskanál reszelt gyömbért, 2 bazsalikomlevelet és 2 teáskanál mézet.

Egy másik ízletes javaslat 2 banán kombinációja egy pohár eperrel és egy kanál zabpehellyel. Adjunk hozzá 2 evőkanál sűrű joghurtot, friss mentát a kevert hozzávalókhoz és már kész is. Keverje össze a mangót nektarinnal és narancslével vagy 4 szelet friss ananászt egy pohár áfonyával és 200 ml tejjel. Ízesítsük áfonyalekvárral és fél lime levével. Jó étvágyat kívánunk.