Edzések hölgyeknek

Az edzőteremben tornázó nők látványa már nem meglepő. A szép test kultusza arra ösztönöz bennünket, hogy megfelelő adag fizikai aktivitással támogassuk az egészséges táplálkozást és a kozmetikumokat.

A legtöbb nő meglátja a felesleges kilók leadásának lehetőségét, megmodellezi az alakját, feszessé és rugalmassá teszi az edzőtermi órákon. Az edzés egyben nagyszerű módja annak, hogy elengedje a napi fáradtságot. Ehhez járul az az elégedettség, hogy újabb lépést teszünk a szép alak felé. Összefoglalva: a tornaóráknak számos előnye van, és hozzájárulhat a testi-lelki közérzet javításához!

Az edzőteremben való edzés mellett érdemes konzultálni egy oktatóval, és közösen kiválasztani a megfelelő edzéstervet. A szakember minden bizonnyal tanácsot ad, hogy mely testrészekre érdemes jobban odafigyelni, hogyan kerüljük el a túlerőltetést, használjunk-e táplálékkiegészítőket, milyen gyakorlatokkal kezdjük az edzést és hogyan folytassuk azt. Egy tapasztalt edző támogatása minden bizonnyal hasznosnak bizonyul, és megkönnyíti a szép alak felé vezető utat.

Edzés utáni felépülés

Ki ne ismerné az edzés utáni fáradtságot? Egyrészt kellemes érzés, amikor minden izom érzi, hogy remek munkát végeztünk, másrészt viszont szükségét érezzük a gyors regenerációnak.

A regeneráció felé vezető első lépés a folyadékok és ásványi anyagok pótlása, amelyeket az intenzív edzés során az izzadsággal elvesztettünk. A legjobb módszer az izotóniás italokhoz nyúlni, amelyek összetételét olyan fizikailag aktív emberek számára tervezték, akik az edzés során értékes ásványi anyagokat választanak ki. Az izotóniák koncentrációja megegyezik a testnedvek koncentrációjával az emberi szervezetben, aminek köszönhetően az ital gyorsan hidratál és táplál. A kis mennyiségű szénhidrátnak köszönhetően energialöketet is ad.

A gyors izomregeneráció és a bennük keletkezett mikrosérülések helyreállítása érdekében a szervezet energiaforrásait rövid időn belül pótolni kell. Erre a célra nyúlhat egy magas glikémiás indexű energiaszelethez, vagy készíthet magának egy jó minőségű protein shake-et.

Válassz edzőtermet és edzőt

Nagyon fontos a hely kiválasztása, ahol gyakorolni fogunk. Ez motiválhat bennünket az edzésre. Figyeljünk arra, hogy dolgozik-e személyi edző az edzőteremben. Mivel kell jellemezni?

A hely számít – A megfelelő edzőterem az, ahol nem kell sorban állnunk az eszközhöz vagy az öltözőhöz. A klub ne legyen messze az otthonunktól, mert akkor mindig találunk kifogást az edzésről való távolmaradás igazolására. A gyakorlatok kihagyása nem a kívánt test megszerzésének módja. Ellenőrizzük a berendezés minőségét és mennyiségét. Ha munka vagy baráti találkozás előtt szeretné használni az edzőtermet, válasszon egy zuhanyozási lehetőséget.

Tökéletes edző – A személyi edzők nagyon hasznosak a gyakorlatok kiválasztásában, a diétával és a táplálékkiegészítéssel kapcsolatos tippekkel kapcsolatban. Egy jó oktatónak olyan tanfolyamot kell elvégeznie, amely speciális képesítést biztosít számára. A legjobb tanácsadó az a személy, aki a testnevelési karon végzett, és maga is szenvedélyesen szereti az erősportokat.