Biztonságosak az edzés előtti kiegészítők?

A különböző típusú edzés előtti edzések hatásuk miatt egyre népszerűbbek. A népszerűség azonban nem mindig jár kéz a kézben az általános ismeretekkel, és sokan az egészségre veszélyesnek tartják az ilyen típusú kiegészítőket. Ilyen helyzetekben felidézhetjük Paracelsus szavait, aki azt mondta, hogy az adag mérgezi az anyagot.

Ezért mind az edzés előtti táplálékkiegészítők, mind a víz vagy a gyümölcs veszélyesek lehetnek az egészségre, de ha az étrend-kiegészítők esetében betartja a gyártó ajánlásait, akkor biztos lehet benne, hogy a termék egyszerűen biztonságos a szervezet számára. Érdemes azonban közelebbről megvizsgálni magát az edzés előtti folyamatot, hogy jobban megértsük azok hatását.

Milyen anyagok szerepelnek az edzés előtt?

Természetesen minden a gyártótól vagy egy adott terméktől függ, de az edzés előtti edzések hatása az, hogy az edzés (különösen intenzív) előtt felélénkíti a szervezetet. Ennek köszönhetően korábbi kimerültség mellett is lehetőség van edzésre stb. Ez már utalhat arra, hogy általában miből állnak az előedzések. A bennük található leggyakoribb anyagok a következők:

  • A koffein – jelenléte a szervezet stimulálására szolgáló tápanyagokban senkit sem lephet meg. A koffein hatásának mértéke a bevitt adagtól függ. Elsősorban kávéban és energiaitalban kapható, ezért akciója népszerű és közismert.
  • Kreatin – a kreatin összhatása elsősorban az izomtömeg építésekor kívánatos. A megfelelő testszintjének köszönhetően az izmokban az összehúzódások során energia termelődik (sokszor még nagy mennyiségben is). Ez azt jelenti, hogy gyakran megtalálható az edzés előtti foglalkozásokon is.
  • A béta-alanin – különálló étrend-kiegészítők formájában is elérhető, és az edzés előtti kiegészítőkben való jelenléte az izomrendszerre gyakorolt ​​hatásának köszönhető. Szabályozza a pH-szintet, ami megakadályozza a tejsav képződését az izmokban. Sőt, a béta-alanin hatékonyan csökkenti az edzés utáni fáradtságot, ezért gyakran megtalálható az edzés előtti táplálékkiegészítők egyik összetevőjeként.

Természetesen nem ezek az egyetlen vegyületek, amelyek az edzés előtti foglalkozásokon megtalálhatók. Elég, ha csak annyit mondunk, hogy az edzés előtt sok aminosavat, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat (bár kisebb mennyiségben) és számos kivonatot is találhatunk, például a zöld teából. Mindez azt jelenti, hogy az edzés előtti összetétel önmagában nem káros az emberi szervezetre, ha a gyártó ajánlásainak megfelelően használják.

Az edzés előtti kiegészítőkben lévő anyagok jól ismertek, pl. egyéb tápanyagokból és étrend-kiegészítőkből, amelyek külön termékekben is bevihetők. Az SFD áruház gazdag kínálatában a legkiválóbb minőségű tápanyagokat és étrend-kiegészítőket találhat, amelyek segítségével az emberi szervezet legnagyobb tápanyaghiányait is kielégítheti.

Hogyan kell használni az edzés előtti kiegészítőket?

Az edzés előtti edzést, mint minden más tápanyagot és étrend-kiegészítőt, a gyártó ajánlása szerint kell bevenni. Ily módon elkerülheti az olyan lehetséges mellékhatásokat, mint a fejfájás, hányinger, alvászavarok stb. Az edzés előtti edzés nem lehet állandó része az étrendnek.

Intenzív edzés előtt kell használni (lehetőleg körülbelül 30 perccel előtte), amikor eléggé fáradtnak érzi magát, és nem akarja feladni az edzést. Sőt, az ilyen típusú kondicionálók első használata előtt érdemes bevenni a gyártó által javasolt hiányos adagot. Így láthatja, hogyan reagál a szervezet az ilyen típusú kiegészítőkre stb.

Emellett a szervezet egészségének biztonsága érdekében mindig érdemes tápanyagokat, étrend-kiegészítőket bevált forrásból vásárolni. Így biztos lehetsz a termék összetételében, mivel a forgalomba hozatal előtt tesztelni kellett. A nem hivatalos forgalmazásból származó előedzések tartalmazhatnak egészségre ártalmas anyagokat stb. Az SFD áruház kínálatában sokféle előedzés található változatos formában, így mindenki megtalálja a számára megfelelőt.