Mellkasi gyakorlatok az edzőteremben

Egy álomfigura építése során mindannyian olyan kihívással nézünk szembe, amely elkötelezettséget, türelmet és kitartást igényel az elhatározások terén. Ami nélkülözhetetlen alap, az mindenekelőtt a megfelelő, kiegyensúlyozott, egyénileg kiválasztott étrend. Szükséges a fizikai aktivitás is, amely az útjára induló szükségletei, céljai miatt eltérhet egymástól.

A legnehezebb kihívásnak a testépítő figura, azaz izmos felépítése bizonyul, és nem mindegy, hogy férfiakról vagy nőkről beszélünk. Ami azonban éjjel ébren tart, az a mellkas. Jelentősége tevékenységünk egészében óriási.

Az edzőteremben érdemes mellgyakorlatokat végezni elsősorban fekvőtámasz, húzódzkodás, valamint bármilyen súlyzós erőedzés. Itt leginkább a súlyzók, súlyzók, atlaszok ajánlottak. Az edzőteremben leggyakrabban olyan mellkasi gyakorlatokat figyelhetünk meg, amelyek különböző méretekben serkentik az izommunkát, így a súlyok nélkülözhetetlenek!

Gyakorlatok a lapos hasért

A lapos hasra gyakorolt ​​gyakorlatokat rendszeresen kell végezni annak érdekében, hogy hatékonyak legyenek. A kezdőknek, akik szeretnék elkerülni a túlzott túlterhelést, érdemes heti két edzéssel kezdeni. Az edzési egységek intenzitása és gyakorisága az előrehaladással növelhető.

Ha lapos hasat szeretne világosan meghatározott izomvonallal, akkor egy sor erőgyakorlatot kell végrehajtania, amelyben a hasizmok játsszák a főszerepet. Nem érdemes csak a legnépszerűbb ropogtatásokra koncentrálni – ha csak ezeket a gyakorlatokat végezzük, akkor néhány izom érintett lesz. Változatokat kell bevezetni az edzésbe, a gyakorlatok egyes részeit felváltva kell használni.

A nagy mennyiségű testzsírral rendelkezőknek érdemes az erősítő edzést kardió edzéssel váltogatniuk, amely során lehetőség nyílik a testzsír intenzív csökkentésére. Jó a teljes edzési ciklust egy egészséges és könnyen emészthető étrenddel kiegészíteni, amely nem tartalmaz édes, szénsavas italokat és puffadást okozó ételeket, például borsót vagy babot.

Tricepsz és váll gyakorlatok

Az erős tricepsz és a vállak az alapja a test általános edzettségének és erejének. Ezeknek az izmoknak a sajátosságaiból adódóan a rendszeres edzőterem-látogatás alkalmával érdemes edzeni őket, de azok is, akik csak most kezdik kalandjukat az erősítősportokkal, otthon is végezhetik a kezdeti edzéseket. A gyakorlatokhoz súlyzókra és rudakra lesz szüksége.

A súlyok végül helyettesíthetők mindennapi cikkekkel, de ez nem feltétlenül lesz kényelmes megoldás. A legjobb a tricepsz edzése közepes terhelés mellett – a súlyzó emelése és leengedése különböző kézhelyzetekben hozza a legjobb eredményt. A vállak viszont fekvőtámaszok, fekvenyomás és a rúdon végzett gyakorlatok során fejlődnek a legjobban.

A vállak olyan izomcsoport, amely számos gyakorlat során aktív, és más testrészekre is koncentrál. A kezdeti edzés során nem érdemes túlzott terhelést alkalmazni, mert az gyorsan fájdalmas sérülésekhez vezethet – jobb a lassú fejlődés, mint a fájdalmas forradalom útját választani.