Hoz-e változást egy hét edzésszünet?

A sporttal, az egészséges táplálkozással, a testmozgással és egyéb tevékenységekkel kapcsolatos egyik fő és leggyakrabban ismételt feltételezés a rendszeresség. Őérte csodáljuk a sportolókat, elszántságukért, türelmükért és szellemükért. A kezdők számára ezek a dolgok a legnehezebben beszerezhetők, akinek pedig már sikerült elérnie, a normától való bármilyen eltérés, a kialakult rendszer megszakítása vagy egyéb zavarása eretnekségnek tűnik, és nem engednek belegondolni. azt.

De vajon teljesen igazuk van? Ilyen nagy hatással van az eredményekre egy hét edzésszünet? Természetesen nem, sőt sok esetben tanácsos is. A fáradtságnak joga van mindenkiben előfordulni és nincs benne hiba, egyszerűen a testnek vannak határai. Egy hét szünet pozitív hatással lehet az eredményekre. Ami azonban a legjobban aggasztja azokat, akik lemondanak róla, valószínűleg az a félelem, hogy ezen a héten, amely kizökkenti őket szokásaikból, nehezebb lesz visszatérni a mintához. Ez a félelem jogos lehet.

Ha egy pillanatnyi pihenőre van szüksége – lábgyakorlatok… Talán megfeledkezett róluk?

Az egyik leggyakrabban edzett testrész a lábak. Ahhoz, hogy formásak és feszesek maradjanak, érdemes hetente többször tornázni. A legjobb lábgyakorlatok javítják megjelenésüket, és segítenek testünk ezen részeinek formázásában. Ezért érdemes olyan edzési rutint beiktatni az életedbe, amely rövid időn belül kielégítő eredményeket hoz. Az egyik nagyon jó gyakorlat a guggolás. Megfelelően elkészítve lehetővé teszik a lábak karcsúsítását és feszességét, valamint javítják a fenék megjelenését.

Ha a hétköznapi guggolás túl könnyűnek tűnik számunkra, érdemes megterheléssel csinálni. Kezdetben, amikor nincs súlyzónk, elég nekünk egy közönséges vizes palack. A kitörés is jó lábtorna. A gyakorlatok után ezeket a részeket ki kell nyújtanunk, mert csak így érjük el a kívánt hatást. A lábgyakorlatok és a nyújtás lehetővé teszik lábaink jó állapotának megőrzését, eltávolítják a cellulitot és feszesítik ezeket a testrészeket. Ezért érdemes edzéstervünkbe beiktatni néhány gyakorlatot a lábakra.

A zene óriási hatással van az emberi testre

Néha észre sem vesszük. Zenehallgatás közben agyunk bizonyos érzelmekért felelős területei aktiválódnak. Az érzelmek nagy hatással vannak hangulatunkra. A hangulat viszont meghatározza a fizikai erőfeszítést.

A nekünk tetsző zene, amely cselekvésre serkent, ezért motiválhat bennünket az edzésre. Ennek legjobb bizonyítéka a fejhallgatóval a fülükben sportolók látványa. A hangos zenehallgatás különösen serkentően hat szervezetünkre. A rock például kiválóan alkalmas sportolásra. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a megfelelő szinkronizálást.

A zenének köszönhetően a gyakorlatok helyesen és dinamikusan történnek. A zenehallgatás azt is lehetővé teszi, hogy eltávolodjon a környezetétől. Egy sportoló vagy testépítő csak a gyakorlatok elvégzésére összpontosít. Azt se felejtsük el, hogy mindenkinek teljesen más zenei preferenciái vannak. Másokat a techno, másokat a rap, megint másokat a metál ihletett.