Milyen étrend-kiegészítőket szedjünk a súlyért?

Az orosz mondás tartja: „a vodka sör nélkül pénz a szélben”, és az edzés is. Ha nem támogatja megfelelő táplálékkal és kiegészítőkkel, a hatás nem lesz szándékos. Itt található a legjobb súlynövelő kiegészítők rangsora.

  • Pótolhatatlan kreatin, határozott vezető a táplálékkiegészítők között. Ez a legbiztonságosabb anyag az erő és az izomtömeg növelésére. Első választásnál a legkedveltebbet válasszuk, akkor 100%-ig biztosak vagyunk benne, hogy diéta kiegészítésével megfelelően fog működni.
  • Fehérje-kiegészítő vagy tejsavófehérje. Miért? Nos, a fehérje az izmok alapvető építőköve. A fehérjét saját igényeink szerint választjuk ki, de ne feledjük, hogy az a legjobb fehérje, amely nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, például izolátumokat vagy hidrolizátumokat.
  • A béta-alanin egy aminosav, egy peptid alkotórésze, melynek szervezetünkben történő előállításához szükséges a jelenléte. A pH csökkentésének köszönhetően megengedheti magának, hogy keményebben edzen.
  • Arginin. Egy aminosav, amely növeli a szervezet hatékonyságát és javítja a mozgásképességet.

Kreatin kiegészítés

A kreatin az emberi szervezetben természetesen előforduló anyag, amelyet a májban és a hasnyálmirigyben található aminosavakból állítanak elő. Fontos energiahordozó, a hosszú távú erőfeszítésre koncentráló emberek számára pedig hosszabb és intenzívebb testmozgást tesz lehetővé, mert jelentősen késlelteti a fáradtság folyamatát, elősegíti az izomépítést, fokozza a testsejtek hidratáltságát.

Becslések szerint a rendszeres kreatinpótlás több százalékos izomnövekedést és akár egy tucatnyi erőnövekedést is eredményezhet. Egy fontos szempont, amelyet néha elfelejtenek, hogy a kreatin kezdetben vízvisszatartást okozhat a szervezetben. Ezért a kezdeti pótlás hatására a szervezet súlygyarapodásra reagál. Általában azonban egy idő után spontán leadjuk a plusz kilogrammokat.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy egyeseknél ez hátrányosan befolyásolhatja a vesét – ez azonban nem feltétel, így a saját test megfigyelése minden esetben hasznos. Kiegészítéskor általában magasabb adaggal kezdi, és fokozatosan növeli. A kreatint természetes formában, marha- és baromfihús fogyasztásával is be lehet juttatni a szervezetbe.

BCAA – biztonságos kiegészítő aktív emberek számára

A BCAA rövidítés mögött az izomépítő alapvető összetevők keveréke található. Három elágazó láncú aminosav van: valin, leucin és izoleucin. Tekintettel arra, hogy ezek az izomszövet alapvető építőkövei, nem hiányozhatnak a fizikailag aktív emberek étrendjéből.

A BCAA-ban található aminosavak felelősek az intenzív edzés utáni izomtömeg védelméért, biztosítják az optimális regenerációt, és felelősek a fáradtságérzet csökkentéséért az igényes edzések során. Az ezen értékes anyagok keverékéből álló étrend-kiegészítő megvásárolható kapszula, por, tabletta vagy folyadék formájában, és bevehető edzés előtt vagy edzés közben, amikor fáradtság jelentkezik.

A BCAA-ban található aminosavak könnyen felszívódnak a szervezetben, így gyorsan érezhető jótékony hatásuk. A fizikai aktivitás serkentése mellett a valin, leucin és izoleucin molekulák stabilizálják a vércukorszintet, ami fontos a jó szellemi és fizikai állapothoz.