Miért érdemes edzeni?

A testedzés a legegyszerűbb módja a szép, feszes alak elérésének. Sok más oka is van azonban annak, hogy miért érdemes a tévé vagy a számítógép képernyője előtt mozogni, és valami jót tenni az egészségedért.

Edzés közben szervezetünk endorfinokat, úgynevezett boldogsághormonokat bocsát ki. Elégedettséget és sok pozitív energiát adnak nekünk. Szürke, őszi napokon, amikor semmihez nincs kedvünk, érdemes leállni és egy kicsit tornázni. Ettől jobban érezzük magunkat, és természetesen pozitív hatással lesz megjelenésünkre és egészségünkre is.

A mozgásnak köszönhetően sok új emberrel ismerkedhetünk meg. Csatlakozhatunk különféle csoportokhoz a közösségi oldalakon, részt vehetünk szervezett versenyeken, gyakorlatokon, amelyek egyre gyakrabban jelennek meg a lengyel városokban.

Természetesen a mozgás pozitív hatással van testi egészségünkre is. Nekik köszönhetően megtarthatjuk a helyes testtartást, növelhetjük a szervezet hatékonyságát, és jó pár évvel meghosszabbíthatjuk a várható élettartamot is.

Sportol, de nem látod az eredményt?

Mindenki, aki diétába, éles edzésbe kezd, várja a hatásokat, de ezek nem mindig jelennek meg azonnal, van, hogy soha nem, és nem tudjuk, hol lehet. Milyen hibákat követünk el leggyakrabban?

Nagyon gyakran használunk túl intenzív edzést, ami után túl intenzíven pótoljuk a hiányzó energiát. Emellett túlságosan megterheljük szervezetünket, és intenzíven, de túl ritkán sportolunk.
A nyugtató probléma a rossz étrend. Gyakran az elején nagy lelkesedésünk van, és a kalóriafogyasztást minimálisra, néha minimálisra korlátozzuk, ami rossz a szervezetünknek, amely nem zsírt veszít, hanem vizet és izmokat. Egy ilyen diéta után gyorsan visszaszerezzük a leadott kilogrammokat.

Edzés közben gyakran azt gondoljuk, hogy mivel annyi kalóriát veszítünk, több édességet vagy egyéb örömöt engedhetünk meg magunknak. A rendszeres étkezésről is gyakran megfeledkezünk. Sokat eszünk, de ritkán, és ennek pont az ellenkezője kellene. Étkezésünk legyen gyakori, de kicsi. Néha érdemes szakember véleményét kikérni, hogy ne csak a képzeletünkben látszódjanak a hatások.

Az edzőteremben végzett gyakorlatok előnyei

Az edzőterem nem csak az izomfaragáshoz, hanem a zsírégetéshez és a test tonizálásához is remek hely. Ennek ellenére sokan döntenek az otthoni edzés mellett.

Miért érdemes pénzt költeni egy bérletre és edzeni az edzőteremben? Ennek köszönhetően nagyobb motivációt kapunk az edzéshez. Ha nem is a saját akaraterőnk hajt feléjük, az elköltött pénz megteszi. Ezen kívül, ha edző felügyelete mellett edzünk, nem kényeztetjük magunkat, nem engedjük el az ismétléseket, vagy pontatlanul végezzük azokat. Az edző ellenőrzi gyakorlataink helyességét is. Otthon nem mindig vagyunk biztosak abban, hogy helyesen készítjük el őket. Azt sem tudjuk, hogy az általunk választott program segít-e a várt eredmények elérésében.

Az edzőterem olyan hely, ahol a szakemberek mindig tanácsot és segítséget nyújtanak, a felszerelés pedig összehasonlíthatatlanul jobb, mint amit otthon megengedhetnénk magunknak. Ezen kívül sok érdekes emberrel találkozhatunk ott, akik szintén úgy döntöttek, hogy vigyáznak egészségükre és alakjukra.