A legjobb lábgyakorlatok

Lányok, fiúk, ki ne álmodozna kifogástalan alakról? Ne feledje, hogy a lábak a legfontosabb elemei. A gondozásukhoz ismernie kell a test ezen részének legfontosabb gyakorlatait. Használhatók függetlenül attól, hogy nő vagy férfi. Az első helyen a guggolások állnak súlyzóval a nyakon.

A haladók tudják, hogy ez a gyakorlat az egyik leghatékonyabb a testépítésben. Minél nehezebb a gyakorlat, annál hatékonyabb – ilyen egyszerű. Egy másik lehetőség, hogy a súlyt a hevederre nyomják. Ennek a gyakorlatnak köszönhetően maximálisan megterhelődik a comb farizmok, négyfejű és bicepsz. A gépen a lábnyújtás a legjobb izolációs gyakorlat a négyfejű izomzat számára.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy bemelegítse térdét guggolás vagy fekvőtámasz előtt. Az egyenes lábú holthúzás egy tipikus gyakorlat a combizmok és a fenék számára. Ez elképesztő eredményeket ad, de egy kicsit nehezebb, mint az előző javaslatok. Ezeket a gyakorlatokat az elérni kívánt eredmények alapján kell kiválasztania.

Borjú gyakorlatok

A nők által leggyakrabban végzett gyakorlatok a gyomrot és a fenéket formáló gyakorlatok. Azonban a nyári szezon közeledtével, amikor többet fedezünk fel testünkből, a lábunkat is karcsúsítani szeretnénk. Néha csak intenzív kötélugrásra, kerékpározásra vagy úszásra van szüksége. Ha azonban nem érjük el a kívánt hatást, akkor vádli gyakorlatokra lesz szükségünk.

A vádli két fő izomból áll, amelyeket tricepsznek neveznek, és ezek a talpizmokra és a gyomorizmokra oszlanak. Ne feledje azonban, hogy a borjak alakja genetikailag meghatározott. Ezért meg kell választanod a megfelelő gyakorlatokat, hogy ne építsd fel még jobban a masszív vádlit.

Aki még nem edzette lábának ezt a részét, a magas sarkú cipők segítenek optikailag karcsúsítani vádlit, de ügyeljen arra, hogy ne vigye túlzásba az ilyen típusú lábbeli viselésének intenzitását, mert különféle egészségügyi problémákat okoz, ill. fájdalom nemcsak a lábakban, hanem a gerincben is. A kívánt hatás eléréséhez rendszerességre, jó motivációra és az edzésre fordított időre van szüksége.

A legjobb comb gyakorlatok

Sok nőnek sok komplexusa van alakja állapotával kapcsolatban. Sok nő úgy dönt, hogy tesz valamit ez ellen. Hangsúlyozni kell, hogy az aggodalom egyik leggyakoribb oka a túl vastag comb. Minden nő karcsú combra vágyik, ami természetesen sok szexuális vonzerőt ad.

Szerencsére sok nagyon hatékony gyakorlat létezik, amelyek lehetővé teszik, hogy igazán vonzó combok legyenek. A félguggolás az egyik ilyen. Ennek a feladatnak a szisztematikus végrehajtása igazán nagyszerű eredményeket hoz. Ugyanez vonatkozik a teljes guggolásra is. Érdemes rendszeresen felhúzott térddel vagy széthúzott guggolásokat is végezni.

Azt is hangsúlyozni kell, hogy az előre és a hátrafelé történő kitörés a combok esetében is hatásos. Az edzésszakértők felhívják a figyelmet arra, hogy ha karcsú combot szeretne, akkor rendszeresen végezzen ugrós guggolásokat is. Ne feledkezzünk meg a lábmozgatásról sem térdelő helyzetben, sem a hajlított láb mozgatásáról. A vonzó combok jó gyakorlata az is, ha a lábakat megtámasztja.