A hátizmok gyakorlatai

Erős hátizmok, amelyek nagyon fontosak az egész test számára. Számos gyakorlat ápolhatja a hátunkat, legtöbbjük otthon is elvégezhető. Az orvosok régóta ajánlják az ilyen gyakorlatokat a gerinc betegségei és betegségei során. A helyes technika azonban nagyon fontos a sérülések és a túlterhelés elkerülése érdekében. Az egyik legnépszerűbb gyakorlat a felhúzás.

Segít fejleszteni a legszélesebb hátat, valamint megerősíti az egész hátat és ezen felül a kezet. A gyakorlat helyes végrehajtása abból áll, hogy az állunkat a rúd fölé emeljük, amelyen támaszkodunk. Egy másik érdekes gyakorlat a hajlított lábakkal végzett holthúzás. Nehéz edzésről van szó, ezért a gyakorlatot tapasztalt emberek támasztásával ajánljuk.

Megfelelően végrehajtva testünk izmainak körülbelül 70%-át stimulálja. leginkább a tartásizmot és a gerincfeszítőt érinti. Egy másik gyakorlat a hasi zsinór meghúzása a gépen. Kezdőknek ajánlott, akiknek problémái vannak a nehezebb edzésekkel.

Gyakorlatok a hátnak

Amikor az egészséges táplálkozás és a rendszeres edzés témája karnyújtásnyira van, új megoldásokba, edzésekbe kezdünk, amelyek segítségével fejleszthetjük egyes testrészeinket. Amikor a hát edzése mellett döntünk, tisztában kell lennünk azzal, hogy fel kell készülnünk rá, mert nagyon megterhelő testrészünkről van szó.

Igen, a rendszeres testmozgásnak lehet egészségre gyakorolt ​​hatása, az erőnlét mellett is, hiszen jelentősen segíthet megszabadulni a fájdalmaktól, de javítani a testtartásunkat is. A fitt, erős és faragott hát abszolút csúcsgyakorlatai a következők: a súlyzó mellre emelése, a súlyzó fejnél fogva tartása, a súlyzó felemelése egy kézzel, az alsó emelővonal meghúzása, a rúd test mentén történő húzása, felhúzás széles markolatban vagy a felső emelővonalat egy kézzel húzva.

Nagyon sok ilyen jellegű gyakorlat létezik, de nem árt észben tartani, hogy az edzést a legjobb tudásunk szerint kell elkészíteni, nehogy sérüléseket szenvedjünk. A pihenés megfelelő arányának betartása is fontos, mert az izmok szeretnek pihenni.

Csuklyás gyakorlatok

Sok akadályt kell leküzdenie annak, aki az edzőteremben próbálja elérni álmai megjelenését azáltal, hogy formálja testét. Az egyik ilyen az étrend, aminek optimálisan hozzá kell igazodnia az adottságainkhoz és szükségleteinkhez. alkalmazása rendszerességgel és sok megszorítással jár. A képzés egy másik szempont, amely számos dilemmát hoz számunkra.

Az egyik legfontosabb az egyes izomcsoportokra vonatkozó gyakorlatok érvényessége. A csuklyás gyakorlatok azok, amelyek az első megdöbbenés ellenére nem okoznak problémát, és akár otthon vagy az utcán is elvégezhetők. Az edzőteremben végzett csuklyás gyakorlatok főként a súlyzók használatán alapulnak. ezek teljes szabadságot adnak a különféle izmokon való használathoz. a kapucni kiválóan alkalmas evezésre és fekvenyomásra.

Ne feledkezzünk meg a transzparensekről és az atlaszról sem, amelyek változatosságot hoznak. Önmagunkban megeshet a kísértés, hogy terhelés mellett hordjunk hátizsákot, ami a kapucnikat is érinti. A csuklyagyakorlat minden olyan gyakorlat, amely leegyszerűsítve a fej és a vállak feletti súlyemelésen alapul.